top of page

MÚSICA

RADIX

Els membres d'aquest duet de Barcelona, Elena Villalba Lizandra i Joan A. Bosch Nayach, es van conèixer a l'adolescència i han compartit un llarg recorregut d'evolució musical que ha passat per diverses etapes.

En Joan va començar tocant la guitarra en un grup de rock i quan va conèixer l'Elena van continuar la seva evolució musical des del punk, l'afterpunk i la música experimental. Va ser una evolució ràpida, fugaç, que va donar com a resultat arribar a la música electrònica amb la formació anomenada Radix, aquest cop ja de només dos membres.

Radix va tenir dues etapes. La dels anys vuitanta, amb sintetitzadors analògics, caixes de ritmes i veus. I la dels anys noranta, amb instruments electrònics digitals. Aquí teniu una mostra, diversos temes en format MP3, de la nostra última etapa.  Alguns pertanyen a l'últim treball anomenat Spacewalk (1997) i d'altres corresponen al penúltim, Interlinked (1999). Són demos sense masteritzar i gravades amb dues pistes.

Actualment, en Joan està més centrat en el món literari. I l'Elena té un projecte: posar música al futur. Es podria anomenar tecno-ficció, una combinació de dos conceptes. La ciència-ficció, que s'anticipa al futur. I la música creada amb mitjans tecnològics. Es tracta de música futurista feta amb ordinadors, tot software, molt minimalista i amb una experimentació d'innovació de nous sons i noves estructures musicals. Com va dir Kandinsky a propòsit de la música al seu llibre De lo espiritual en el arte (Editorial Paidós): "La más inmaterial de las artes". La consciència es manifesta a si mateixa segons les seves necessitats en la matèria. Amb només un ordinador i un petit teclat controlador i l'alliberació material que això comporta, som més a prop d'expressar el nostre creixement cap a una nova dimensió de l'ésser.

Ja no es tracta només de noves melodies, sinó de sons. Cada etapa, cada època, s'expressa amb uns sons determinats, amb unes estructures musicals concretes. Si evolucionem, la consciència necessita expressar-se amb nous mitjans i nous sons, és lògic. L'experimentació i la creació de nous sons ens ajuden també a evolucionar.

Us mantindrem informats a mesura que avanci aquest projecte.

PREMSA

SPACEWALK, del grup de música electrònica RADIX, a la revista ROCKDELUX,  juliol/agost 1999, per Javier Blánquez.

Rockdelux - Radix.jpg

ARXIU

El grup de música electrònica RADIX i el seu últim treball, SPACEWALK (1999), a RÀDIO PICA, en el programa del migdia, a càrrec de Salvatore, 19 de maig de 1999.

 

Entrevista dels membres de RADIXElena Villalba i Joan Bosch, al programa “What Happen?”, de RÀDIO CONTRABANDA, sobre el seu últim treball, SPACEWALK, 23 d'abril de 1999.

 

RADIX i el seu treball INTERLINKED (1997), al programa “Technic”, de RÀDIO CASTELLDEFELS, 16 de desembre de 1997.

 

RADIX, INTERLINKED (1997), al programa “L'Abocador Còsmic”, de RÀDIO PICA, el 21 de novembre de 1997.

 

El tema “Steps”, del grup de música electrònica RADIX, que pertany al seu treball INTERLINKED, va ser radiat durant deu minuts complets, al programa “SIGLO XXI”, de RADIO 3, a l'octubre de 1997.

 

RADIX al programa “Los silencios de la radio”, de RÀDIO PICA, amb el seu treball INTERLINKED, 30 de juny de 1997.

Juan Ruiz.jpg
bottom of page