català

english

español

Elena i Joan Projects

elenaijoanprojects.com ©

avís legal

SPOCKIES CLUB

SPOCKIES CLUB

Associació d'admiradors incondicionals de Mr. Spock, dedicada a la difusió del personatge i de la ciència-ficció des d'un punt de vista espiritual.

Aquest club té com a funció:

Compartir amb un grup d'amics la nostra passió perl'Spock de la Sèrie Original d'Star Trek, el dels anys seixanta, l'autèntic (el qual es troba lluny de la des-virtuació que va patir i pateix als films de la gran pantalla). Aquell Spock interpretat per un Leonard Nimoy en els seus meravellosos moments d'esplendor artística i intuició creativa, que va permetre que aquest personatge prengués vida pròpia.Donar a conèixer la nostra visió espiritual sobre l'Spock original i defensar-ne la dignitat i el respecte que es mereix.Compartir coneixements espirituals, científics i artístics, inspirats pel vulcà.Col-laborar en el desenvolupament i en l'evolució de tots els aspectes humans, prenent com a flama aquest personatge fascinant. La imaginació, la fantasia i la ciència-ficció són una base formidable per a la rea-lització personal i espiritual.

Veiem Spock en una dimensió més profunda, la qualvolem transmetre. Aquest personatge de ficció és una font d'inspiració molt interessant, perquè integra en una sola figura gairebé totes les qualitats i atributs que ens agraden: ciència i tecnologia; meditació i espiritualitat; amor incondicional més enllà de l'ego i de la dualitat emo-cional; diversitat i respecte per la diferència; pau i no violència; art i cultura; música; imatge futurista i avançada i estètica retrofuturista; ecologisme; vegetarianisme; autosanació; tècniques mentals i esotèriques…...

És un personatge màgic, misteriós, amb molta força, que enlluerna només amb la presència i que transmet unes qualitats futuristes que poden obrir la nostra fantasia per imaginar-nos com podria ser l'ésser humà del futur i l'evolució de dimensions artístiques, espirituals i científiques. Un exemple d'això podria ser la música, el conjunt anomenat Elena i Joan, duet de música futurista feta amb ordinadors format per la nostra presidenta i el nostre vicepresident. La música electrònica d'aquesta parella de Barcelonaestà inspirada en la ciència-ficció, l'espiritualitat i l'evolució de l'ésser humà.

Spock és un arquetip transformador. Partim de les característiques del vulcà per difondre la nostra visió sobrel'espiritualitat i ajudar a fer el salt transracional que cal ferper arribar al següent pas de l'evolució de la consciència. Aquesta nova consciència és integradora, no és ni anti-tecnològica ni antiracional ni antiespiritual, sinó que integratots els aspectes humans, condició imprescindible per anar més enllà.

A cada etapa dels diversos nivells de consciència hem desenvolupat una part de la nostra condició humana. Després de l'esplendor de cada període, ve la decadència, la qual ens empeny a créixer cap a una nova dimensió. Spock té molt desenvolupada la part científica, a un nivellextrem, però està integrada amb la seva essència espiritual, per això ha arribat tan lluny. Aquest alientambé pot ser una font d'inspiració interessantíssima per a la ciència. Es tracta d'una ciència ecològica, espiritualitzada i integrada amb la saviesa espiritual.

Pel que fa a la lògica vulcana, base de la filosofia i saviesad'aquests extraterrestres, el nostre punt de vista es troba diametralment oposat amb la superficialitat amb la qual s'acostuma a tractar aquest tema. Lògica espiritual? Quin misteri, oi? Dins d'aquesta sorprenent contradicció resideix el fonament de la nostra visió sobre els vulcans. Aquesta original i revolucionària visió sobre la lògica transracional d'Spock ens pot donar llum per arribar més enllà.

Com diu Elena Villalba Lizandra, la nostra presidenta, enel seu llibre Spock i jo. De la ciència-ficció a l'espiritualitat(Llibres de l'Índex): "Si la lògica vulcana fos purament mental i mancada totalment de lògica com la nostra, el món vulcà no seria pacífic i ecològic, sinó una gran bogeria com el nostre, la pura expressió mental de l'ego, el qual és lluny de la natura espiritual".

.

"Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat,

d'Elena Villalba Lizandra, Editorial Llibres de l'Índex.

Hi intervindran Josep Maria Orteu, editor; Eduard Pera, secretari del Club Star Trek de Catalunya, i la pròpia autora.

L'acte tindrà lloc dimecres, dia 9 de novembre de 2011, a les 19:30 h, a la Casa del Llibre, de Rambla Catalunya, núm. 37 de Barcelona. Telf: 93 112 22 59

Una visió fascinant sobre la llegendària sèrie televisiva Star Trek, sobre Mr. Spock i sobre la vida."