català

english

español

Elena i Joan Projects

elenaijoanprojects.com ©

avís legal

LLIBRES

Feu Clic !! a la imatge

Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat,d'Elena Villalba Lizandra (Llibres de l'Índex) és una experiència viva, una visió fascinant sobre la llegendària sèrie televisiva Star Trek, sobre Mr. Spock i sobre la vida.

És un estudi de la Sèrie Original d'Star Trek en deu capítols, deu temes diferents interrelacionats: música; art i estètica; vegetarianisme i ecologisme; ciència i tecnologia; humanisme i evolució; esoterisme; espiritualitat, zen, mística i amor... També es comenten les sis pel-lícules del cinema que es van fer amb els actors de la Sèrie Original i, finalment, la Sèrie Animada. El llibre acaba amb un epíleg, dedicat al film d'Star Trek que es va estrenar l'any 2009 i a les conclusions finals.

Una part important del llibre parla sobre Spock i l'espiritualitat, els dos temes de més relleu en aquesta obra. Perquè l'autora veu Spock (el dels anys seixanta, l'autèntic i original) com l'ànima d'Star Trek, i la vida en la dimensió espiritual.

Aquest llibre, doncs, és un viatge que ens porta de la ciència-ficció a l'espiritualitat, de la imaginació i la fantasia a la part més profunda de l'ànima; guiats per un dels personatges de ficció més carismàtics, misteriosos i futuristes de la història, i l'experiència personal de l'autora com a practicant de meditació zen i de l'espiritualitat en general.

Elena Villalba Lizandra ens diu: "Spock m'ha inspirat més enllà dels seus creadors gràcies a la seva màgia. És un personatge fascinant, una font d'inspiració il-limitada, un arquetip transformador. No fan falta paraules, enlluerna només amb la presència, manifesta dignitat i magnificència, misteriosament sense ego", i en aquest assaig tot això es compara amb el zen i l'ésser humà del futur.

Un personatge genial que, segons l'opinió de l'autora, sospitosament no es va aprofitar del tot, a la televisió acostumen a passar aquestes coses. I al cinema, sovint també. Descobriu aquesta visió misteriosa sobre Mr. Spock, sobre els vulcans i sobre la vida.

L'escriptora afegeix: "Trobo punts en comú i semblances considerables entre Spock i jo; tants, que gràcies a aquestes coincidències he pogut oferir-vos aquest llibre".

Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat,

9 de novembre de 2011, la Casa del Llibre, Rbla. Catalunya, 37 Barcelona.

Segueix-nos a

"Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat,

d'Elena Villalba Lizandra, Editorial Llibres de l'Índex.

Hi intervindran Josep Maria Orteu, editor; Eduard Pera, secretari del Club Star Trek de Catalunya, i la pròpia autora.

L'acte tindrà lloc dimecres, dia 9 de novembre de 2011, a les 19:30 h, a la Casa del Llibre, de Rambla Catalunya, núm. 37 de Barcelona. Telf: 93 112 22 59

Una visió fascinant sobre la llegendària sèrie televisiva Star Trek, sobre Mr. Spock i sobre la vida."