top of page

LLIBRES

Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat, d'Elena Villalba Lizandra (Llibres de l'Índex), és una experiència viva, una visió fascinant sobre la llegendària sèrie televisiva Star Trek, sobre Mr. Spock i sobre la vida.

És un estudi de la Sèrie Original d'Star Trek en deu capítols, deu temes diferents interrelacionats: música; art i estètica; vegetarianisme i ecologisme; ciència i tecnologia; humanisme i evolució; esoterisme; espiritualitat, zen, mística i amor... També es comenten les sis pel-lícules del cinema que es van fer amb els actors de la Sèrie Original i, finalment, la Sèrie Animada. El llibre acaba amb un epíleg, dedicat al film d'Star Trek que es va estrenar l'any 2009 i a les conclusions finals.

Una part important del llibre parla sobre Spock i l'espiritualitat, els dos temes de més relleu en aquesta obra. Perquè l'autora veu Spock (el dels anys seixanta, l'autèntic i original) com l'ànima d'Star Trek, i la vida en la dimensió espiritual.

Aquest llibre, doncs, és un viatge que ens porta de la ciència-ficció a l'espiritualitat, de la imaginació i la fantasia a la part més profunda de l'ànima; guiats per un dels personatges de ficció més carismàtics, misteriosos i futuristes de la història, i l'experiència personal de l'autora com a practicant de meditació zen i de l'espiritualitat en general.

Elena Villalba Lizandra ens diu: "Spock m'ha inspirat més enllà dels seus creadors gràcies a la seva màgia. És un personatge fascinant, una font d'inspiració il·limitada, un arquetip transformador. No fan falta paraules, enlluerna només amb la presència, manifesta dignitat i magnificència, misteriosament sense ego", i en aquest assaig tot això es compara amb el zen i l'ésser humà del futur.

Un personatge genial que, segons l'opinió de l'autora, sospitosament no es va aprofitar del tot, a la televisió acostumen a passar aquestes coses. I al cinema, sovint també. Descobriu aquesta visió misteriosa sobre Mr. Spock, sobre els vulcans i sobre la vida.

L'escriptora afegeix: "Trobo punts en comú i semblances considerables entre Spock i jo; tants, que gràcies a aquestes coincidències he pogut oferir-vos aquest llibre".

Ancla 1
Segueix-nos a
  • Facebook

Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat (Llibres de l'Índex), d'Elena Villalba Lizandra. Amb Josep Maria Orteu, editor; Eduard Pera, secretari del Club Star Trek de Catalunya; i la pròpia autora. Dimecres, 9 de novembre de 2011, a les 19:30 h, a la Casa del Llibre, Rbla. Catalunya, 37, Barcelona.

Missatge de l'autora del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat, Elena Villalba Lizandra:

“UAU! LEONARD NIMOY HA CONTESTAT!”

Li vaig enviar el meu llibre i ha contestat! Fixeu-vos que repeteix dues vegades el mot “many many” (moltes moltes)!

“Dear Elena,

Many many thanks for the book you sent me,

Sincerely,

Leonard Nimoy”

Aquesta és la traducció:

 

“Benvolguda Elena,

Moltes moltes gràcies pel llibre que  m'has  enviat,

Cordialment,

Leonard Nimoy”                         

1 de febrer de 2013
Ancla 2

ENLLAÇOS-PREMSA

Vilaweb TV.jpg

Vídeo-Entrevista a VilaWeb: “La part oculta d’Spock”, amb Elena Villalba Lizandra i el seu llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a càrrec de Lluís Chamorro, el 31 d’octubre de 2012.                                     

Notícia a: 

 Vídeo a YouTube:

  • YouTube
RAC 1 %22No ho sé%22-Joan Maria Pou - 08

Entrevista a RAC 1 (87.7 FM), al programa "No ho sé", de Joan Maria Pou. 50 anys després d'Star Trek encara dura la passió fan! Taula amb els experts trekkies Jordi Sánchez Navarro, professor de la UOC, i Elena Villalba Lizandra, autora del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat; el 8 de setembre de 2016, a les 21:40 h

    Escolta'l a:

Rac 1.jpeg
01 El Periódico cat.jpg

Entrevista a Elena Villalba, al diari EL PERIÓDICO, diumenge 13 de novembre de 2011, per Núria Navarro. «Jo em sentiria bé al ‘planeta dels vulcans’».

Feu clic a la imatge

EL PERIÓDICO ha convidat Elena Villalba Lizandra, autora del llibre Spock i jo. De la ciència-ficció a l'espiritualitat, a col·laborar en la seva celebració del 50è aniversari d'Star Trek. Diumenge 4 de setembre de 2016, "STAR TREK: 50 ANYS D’UTOPIA," per Juan Manuel Freire.

el Periódico.jpeg

  Versió online:

Versió paper:

50 StarTrek - Català01.jpg
50 StarTrek - Català02+03-.jpg
50 StarTrek - Català04+05-.jpg
50 StarTrek - Català08+09-.jpg
50 StarTrek - Català10+11-.jpg
50 StarTrek - Català06+07-.jpg
El Punt-Avui-La contra (13-02-2012) (ver

Entrevista a Elena Villalba, al diari EL PUNT-AVUI, 13 de febrer de 2012, per Lluís Martínez. "Mr. Spock m’ha ajudat a expressar l’espiritualitat".

Feu clic a la imatge

  Versió online:

boton el punt.png
30è Saló del Còmic + SPOCK I JO.jpg

FICOMIC-2012. Signatura del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat per l’autora, Elena Villalba Lizandra, al 30è SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA, a l’estand del Club Star Trek de España. Dissabte 5 de maig de 2012.

Foto Programa Fnac-Arenas (1).jpg

Fòrum FNAC-ARENAS. Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat, d'Elena Villalba Lizandra, a càrrec de la pròpia autora. I taula rodona amb membres del Club Star Trek de Catalunya. Amb la projecció prèvia d’una selecció d’episodis de la Sèrie Original d’Star Trek. Dissabte 19 d'octubre de 2013, a les 19:00h. I al matí, Club FNAC-JUNIOR: “Coneix Spock”, taller i projecció de la Sèrie d’Animació d’Star Trek. Una iniciativa de Raquel Paredes, cap de comunicació de l’Fnac.

Presentació del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat,  19 d’octubre de 2013, Fòrum FNAC-ARENAS; Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385, Barcelona. 

Fnac Arenas definitiu (2).jpg

Club FNAC-JUNIOR: “Coneix Spock”. Fòrum FNAC-ARENAS, 19 d’octubre de 2013. Amb Elena Villalba Lizandra, autora del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l'espiritualitat. 

Fnac Arenas Junior definitiu (1).jpg

L’FNAC TRIANGLE (Pl. Catalunya, de Barcelona) va tornar a posar a la secció Cinema i amb el cartellet d’imprescindible el llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, després de nou mesos de la seva publicació. Inèdit!

Feu clic a la imatge

Portada (web).jpg

Extensa entrevista a Elena Villalba Lizandra, autora del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a la revista de relats en català LA LLUNA EN UN COVE, núm. 47 – Abril de 2013, pàgines 18 a la 31.

La REVISTA DOLLYS es va inspirar en el llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, en l’entrevista a Lena Missfit (jugadora de videojocs), a càrrec d’Isaac Gómez. Fotografia: Robert Martex, Albert Cortina. Núm. 2 – Abril 2013, pàgines 14 i 17.

Feu clic a la imatge

Versió online:

Enllaç Revista dollys.jpeg
FOTOGRAMAS-jpeg-ok.jpg

La revista FOTOGRAMAS de gener-2012 recomana el llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Pàgina 32, "El diario de la redacción".

Feu clic a la imatge

La revista IMÁGENES DE ACTUALIDAD d’abril-2012 es fa ressò del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Pàgina 120, “Libros (per José M. Latorre)”.

Feu clic a la imatge

dirigidopor-ok-png.png

La revista DIRIGIDO POR de març-2012 analitza el llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Pàgina 7, a la secció "Escaparate".

Feu clic a la imatge

Entrevista a RÀDIO ESTEL, programa “2 de 8”, dimarts 2 de juliol de 2013, a les 19:30 h. Amb Elena Villalba Lizandra i el seu llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, i Joan A. Bosch Nayach i el seu llibre Las enseñanzas de Sherlock Holmes, a càrrec de Mercè Raga.

Escolta'l a:

Ràdio Estel.jpeg

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a l'article “Llibres i diversitat religiosa”, de CATALUNYA RELIGIÓ.CAT, per David Casals. 22-04-2012

Feu clic a la imatge

Ressenya del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a la revista CATALUNYA CRISTIANA, núm. 1749, pàgina 28 del setmanari amb data 31 de març de 2013, titulada “Viatge apassionant”.

Feu clic a la imatge

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat ha sortit comentat a la revista DIALOGAL, a la secció d’Actualitat, pàgina 6 del núm. 43, Tardor 2012. Títol de l’article: “Espai exterior: Un llibre analitza la relació entre Star Trek i l’espiritualitat”.

Feu clic a la imatge

La prestigiosa revista LLENGUA NACIONAL ha dedicat una ressenya de mitja pàgina, la núm. 45, al llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Revista núm. 82, I Trimestre de 2013.

Feu clic a la imatge

 Versió online:

Llengua nacional.jpeg

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat a la revista LLETRES del Grup del Llibre. Núm. 51, desembre 2011 / gener 2012.

Feu clic a la imatge

La revista musical MondoSonoro de juny-2012 publica una ressenya del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat a l’Edició Catalunya/Illes Balears, pàgina 12.

Feu clic a la imatge

 Versió online:

MondoSonoro(3)_edited.jpg

La revista musical ENDERROCK de maig-2012 comenta el llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Pàgina 69.

Feu clic a la imatge

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat a la revista GO MAG de maig-2012, pàgina 55. Ressenya a càrrec de Jordi Martínez.

Feu clic a la imatge

Versió online:

GoMag.jpeg

Ressenya del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a càrrec de la pròpia autora, Elena Villalba Lizandra, al blog LAS CRÓNICAS DE STAR TREK (THE CHRONICLES OF STAR TREK).

Feu clic a la imatge

Blog El Rincón del Taradete.jpeg

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a l'article "Leonard Nimoy: Star Trek y Spock", del blog EL RINCÓN DEL TARADETE.

Feu clic a la imatge

Entrevista a Salmaldon Ràdio, de RTV EL VENDRELL, per Montse Solé. Dilluns, 5 de març de 2012 - 19:00 h. Amb Elena Villalba Lizandra.

La revista gironina D’ESTIL, núm. 26 Juny/Agost 2013, ha dedicat dues pàgines, les núm. 80 i 81, al llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat. Títol de l’article: “Ciència-ficció i espiritualitat, juntes?”

Feu clic a la imatge

Versió online:

D'Estil.jpeg

El llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat a la revista DIÀLEGS de l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn. Any 16, gener-març 2013, núm. 59, pàgines 91, 92 i 93.

Feu clic a les imatges 

La revista BARCELONÉS d’abril-2012 parla sobre Elena Villalba, l’autora del llibre Spock i jo / De la ciència-ficció a l’espiritualitat, a l’article “Barcelona Freak”, pàgina 12.

Feu clic a la imatge

Presentació del llibre Mujeres de Star Trek, de Miquel Àngel Parra, Diábolo Ediciones; a càrrec de Jordi Ojeda i el propi autor. Amb la intervenció final d'Elena Villalba, autora de la introducció del llibre. 

Divendres, 1 d'octubre de 2021, a les 19:00 h, al Fòrum FNAC-TRIANGLE, Pl. Catalunya, 4, Barcelona.